Met de rug naar elkaar slapen

januari 20, 2014 Uit Door admin

Uit nieuw onderzoek van interieurwinkel Ikea is gebleken dat een derde van de Nederlandse stelletjes het liefste met de rug naar elkaar toe slapen. Op nummer twee gaat de voorkeur naar lepeltje lepeltje slapen, gelukkig wel een slaaphouding welke wat romantiek weergegeven. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.100 Nederlanders. Aan de lepeltje lepeltje houding geeft 28% van de vrouwen de voorkeur en van de mannen 20%.

Nachtrust onvoldoende

Gemiddeld slapen Nederlanders zo’n 7 uur per nacht. Dit is een mooie score maar toch vindt 4 op de 10 dat de nachtrust niet lang genoeg duurt en zouden ze graag wat langer kunnen slapen, of juist wat eerder naar bed willen gaan. De meest voorkomende reden dat we wat  minder goed slapen dan gewenst omdat zorgen over werk ons het meeste wakker houden. Daarnaast slapen ouderen toch een stuk beter dan de jongere generatie doet. Ongeveer 49% van de mensen tussen de 65 en 79 ligt namelijk nooit wakker terwijl onder Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar 28% aangeeft dat ze regelmatig wakker liggen.

Slapen als een roos

Over het algemeen slaapt de Nederlander dus wel als een roos maar er zijn ook wel wat ergernissen die we kunnen benoemen in onze slaapkamer. Zo zijn veelvoorkomende irritaties het gebrek aan opbergruimte, een matras welke te zacht is, een te koude vloer of een partner welke graag snurkt. Ben je benieuwd naar tips om er voor te zorgen dat jouw slaapervaring beter wordt? Dan kun je op de website http://www.slaapkenner.nl/ terecht!