Wat is een Latex Matras?

februari 4, 2013 Uit Door admin

Latex matrassen worden normaal gesproken vervaardigd uit een combinatie van synthetische latex en natuurlatex. Door het gebruik van de juiste combinatie van deze twee materialen hebben latex matrassen vaak een erg goed aanpassingsvermogen en blijvende veerkracht. Latex zorgt ook voor een lekker warm ligcomfort.
Een latex matras past zich dus aan aan de vormen van het lichaam. Op plekken waar weinig belasting is, zal het materiaal weinig van vorm veranderen. Op plekken waar veel belasting is maakt het matras een grotere aanpassing. Hierdoor worden alle lichaamsdelen op de juiste manier ondersteund. De ventilatiekanalen in de latex matras en de open celstructuur van latex in combinatie met de oppervlakteprofilering sorgen voor een goede luchtcirculatie. Door beweging van de slaper ontstaat er een pomp- en zuigeffect waardoor er een constante luchtwisseling plaatsvindt. Daardoor staan latex matrassen bekend om het hoog ademend en vochtregulerend vermogen.
Latex massen zijn te vinden in verschillende soorten en maten, daarnaast zijn ze er in in allerlei prijsklasses. Je kunt ze bijvoorbeeld soft of medium bestellen, sommige hebben een geintegreerde schoudercomfortzone andere beschikken weer over verschilende soorten toplagen. Voor een goed latex matras kunt u ook tussen de goedkope matrassen kijken, een goede matras hoeft niet duur te zijn.