Nieuw matras vermindert stress!

februari 4, 2013 Uit Door admin

Uit een recent onderzoek door de Universiteit van Oklahoma o.l.v. dr Jacobson blijkt dat als mensen nieuwe matrassen gebruiken dit de slaapstoornissen en dergelijke klachten vermindert. Dit is een vervolgonderzoek op een eerder onderzoek dat in 2006 gepubliceerd werd.

Goedkope_matrassen_stapel_matrasse
59 volwassenen werkten mee aan dit onderzoek, zij sliepen 28 dagen achtereenvolgens in hun eigen bed met verouderd matras en ook 28 dagen op een nieuwe matras. De nieuwe matrassen bleken aanzienlijke verbeteringen bij schouderpijn, spierpijn en rugpijn te weeg te brengen. Omdat deze uitkomsten erg interessant waren werd er een vervolgonderzoek met nog opmerkelijkere resultaten gehouden.

Bij dit onderzoek sliepen de proefpersonen op binnenveringmatrassen van rond de 9 jaar oud. De proefpersonen sliepen weer 28 dagen op deze ‘oude’ matrassen en noteerden hun bevindingen. Daarna sliepen de proefpersonen 28 dagen op een medium hard kwaliteitsmatras. Tijdens het onderzoek werd gemeten op maar liefst 32 verschillende stress-gerelateerde symptomen. Bevindingen van problemen die men tegen het lijf liep waren o.a. droge mond, maagpijn, koude handen, bevingen, tandenknarsen en psychische klachten zoals lichtgeraaktheid, onbestemde angsten, vergeetachtigheid en nervositeit.

Het onderzoek toonde aan dat een nieuw bed wel degelijk verbeteringen met zich mee brengt. Bij 48% van de proefpersonen verminderde rugpijn en bij 55% verbeterde de kwaliteit van de nachtrust. Uiteindelijk zorgde deze verbeteringen ervoor dat er ook langer op de nieuwe matrassen werd geslapen. Na een algemene meting bleek dat een nieuw matras een verbetering van 21,% procent bij psychische problemen had en 19,5% bij lichamelijke klachten.
Een goed nieuw matras hoeft niet duur te zijn, en kan enorme positieve veranderingen met zich mee brengen, er zijn voldoende aanbiedingen te vinden voor goedkope matrassen.